FAQ

Ik heb geen bevestiging per e-mail ontvangen

Normaal gesproken ontvangt u binnen enkele minuten een bevestiging van uw aanvraag per e-mail. Hebt u geen email ontvangen, controleer dan eerst het volgende:

  • Kijk in de map “spam” of “ongewenste items”
    Soms wordt een aanvraag gezien als ongewenste e-mail. Kijk daarom eerst in de map met “ongewenste items” of “spam”. Grote kans dat u daar alsnog de aanvraag vindt.

Hoe werkt het met het tellen van de planken bijv. bij een nabestelling?

Als wij praten over een 21-planks schutting dan dient u de verticale (19) en de horizontale (2) liggers te tellen dat maakt samen een 21-planks schutting.

Moet ik zelf zorgen voor het verwijderen van de oude schutting/heg?

Ja u dient zelf de schutting/heg te verwijderen inclusief de palen en wortels die nog in de grond zitten. Het is mogelijk om dit door ons uit te laten voeren door contact met BrinkGardenBuildings op te nemen, dan kunnen wij u daarin adviseren.

Wat is de meerwaarde van afwerklatjes ?

De afwerklatjes moet u niet verwisselen met de afdeklat boven op het scherm, de afdeklat boven op het scherm zit, indien van toepassing, altijd bij de prijs in. De afwerklatjes komen over de RVS hoekjes waarmee het scherm aan de paal bevestigd wordt. Dit heeft alleen een optische functie.

 

Zitten de onderplaten standaard bij de offerte in?

De onderplaten bij een hout beton schutting zitten altijd in de berekening.

Zit er garantie op de schutting en op de montage?

BrinkGardenBuildings geeft standaard 10 jaar garantie op haar schutting wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen. Op de montage heeft u een jaar garantie na plaatsing.

 

Hoe laat komen ze bij ons schutting plaatsen?

BrinkGardenBuildings probeert altijd tussen 07.00 en 08.00 uur aanwezig te zijn afhankelijk van het verkeer; mocht dit anders zijn dan wordt dit met de klant afgestemd.

Wanneer krijg ik de factuur?

Op de dag de schutting opgeleverd wordt ontvangt u onze factuur per mail. U kunt ter plekke met onze mensen afrekenen met pin of contant. Indien u niet aanwezig kunt zijn bij de oplevering dient de factuur dezelfde dag per bankoverschrijving te worden voldaan.

Mijn tuin is niet bereikbaar via de achterzijde; er zal door het huis geleverd moeten worden. Kan dat?

Dit is mogelijk, wij zijn echter niet verantwoordelijk voor de eventuele beschadigingen dus zal door ons geadviseerd worden de vloer af te dekken om zo een ruim looppad te hebben. Wij moeten in een rechte lijn kunnen lopen van voordeur naar achterdeur. Het kan zijn dat wij hier meerprijs voor berekenen omdat dit het plaatsen van de schutting zal vertragen.

 

Het uitzetten van de schutting

Bij het uitzetten van de schutting wordt door middel van lijnen en eventueel een laser de lijn en hoogte van de schutting uitgezet, bij voorkeur dient altijd een opdrachtgever hierbij aanwezig te zijn. Het uitzetten van de schutting dient namelijk altijd in samenspraak met de opdrachtgever gedaan te worden. Is dit niet mogelijk probeer dan iemand te regelen die er kan zijn, zodat de schutting altijd op de juiste plek geplaatst wordt.

 

Ik heb een offerte aangevraagd via de websitecalculator wat is de volgende stap?

U ontvangt van ons een bevestigingsmail met daarin een offerte, daarna neemt één van onze medewerkers contact op per mail of per telefoon. Dan worden eventuele speciale wensen en de plaatsingsdata besproken. Bij akkoord krijgt u de factuur via de mail en zal er bij oplevering betaald moeten zijn.

 

Kan ik ook een poort op maat bestellen?

Een poort kan bijna op elke gewenste maat geleverd worden uiteraard wordt hier een meerprijs voor gerekend. U hoeft hierbij alleen te vermelden welke ruimte er beschikbaar is om de poort te plaatsen.

 

Is het verstandig om eerst het straatwerk te leggen?

BrinkGardenBuildings raadt u aan om eerst de grond bouwrijp te maken en daarna de schutting te plaatsen en vervolgens het straatwerk te leggen.

Ik heb hoogteverschil in mijn tuin. Kunnen we dit oplossen?

Als het hoogteverschil tussen uw tuin en de tuin aan de andere zijde meer is dan 20 cm dan kan BrinkGardenBuildings dit oplossen met een dubbele onderplaat. Zit er hoogteverschil in de lengte dan kan dit opgelost worden door de schutting een aantal malen te laten verspringen.

Hoe lang doen jullie er over om de schutting te plaatsen?

Gemiddeld plaatsen wij 25 meter en een poort op één dag. Uiteraard zijn hierbij de grondcondities, het weer en de bereikbaarheid van belang.

Zit er een FSC keurmerk op jullie houten delen?

Op al onze houten delen zit het FSC keurmerk

Hoe gaat de betaling?

U kunt bij ons het bedrag overmaken. Dit dient echter voor of tijdens de werkzaamheden te zijn voldaan. Of u kunt bij oplevering pinnen of contant betalen

Komen jullie ook plaatsen als het regent?

In principe komen we altijd, maar mochten de weersomstandigheden het niet toelaten wordt er ter plekke overlegd. Mocht er een onwerkbare situatie ontstaan wordt dit wederzijds besproken!

Moeten we zelf zorgen voor een klic-melding?

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de kabels cq leidingen.

Wat zijn de verschillen en eigenschappen tussen de schermen?

Geïmpregneerd grenen is onder hoge druk en warmte geïmpregneerd hout.

BrinkGardenBuildings kan ook tegen meerprijs zwart of grijs gespoten schermen leveren.

Douglas is een naaldhoutsoort dat veel natuurlijke harsen heeft en om die reden niet geïmpregneerd hoeft te worden. Het heeft de hoogste duurzaamheid klasse (klasse 3) van de Europese naaldhoutsoorten.

Hardhout is een houtsoort die meestal uit Azië komt en vanwege de hoge transportkosten duurder is dan Europees hout. Hardhout heeft een bruine kleur en een lange levensduur.

 

Kunnen de gaaspanelen ook begroeid worden geplaatst?

Bij BrinkGardenBuildings kunt u ervoor kiezen om uw schutting meteen begroeid te bestellen. Geef dit aan tijdens bij uw aanvraag.

 

Moet ik precies tot op de millimeter nauwkeurig meten?

Nee het hoeft niet precies gemeten te worden als er maar niet meer dan plus minus 50 cm verschil in zit. We hebben altijd voldoende materiaal bij ons. Bij de facturatie gaan we altijd uit van het werkelijk aantal geplaatste strekkende meters.